Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدیرعامل سایت اینترنتی جاباما با اشاره به ضرر مالی و معنوی قابل توجه به این مجموعه بر اثر فیلتر دو هفته‌ای آن، گفت: خدشه‌ای که این رخداد به اعتبار سایت وارد کرد، معادل میلیون‌ها تومان ضرر مادی است. 

به گزارش سرویس بازار ایسنا، نشست خبری مشترک علی‌بابا و سایت گردشگری جاباما، با حضور سعید حسینی‌نژاد، بنیان‌گذار و مدیرعامل جاباما، رضا الفت‌نسب، دبیر انجمن صنفی کسب‌وکارهای اینترنتی، رضا زرنوخی، رییس هیات‌مدیره انجمن سرمایه‌گذاری خطرپذیر کشور، باقر بحری، دبیر کمیسیون تجارت الکترونیک نظام صنفی رایانه‌ای و اکبر هاشمی، مدیرمسئول هفته‌نامه استارت‌آپی شنبه برگزار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حسینی‌نژاد در این نشست خبری، با اشاره به تلاش مجموعه جاباما برای اخذ همه مجوزهای لازم به منظور فعالیت‌ قانونمند، گفت: این مجموعه در حال طی کردن مراحل پایانی دریافت T نماد بود که روز چهارشنبه،۳۱ خرداد بدون اخطار قبلی فیلتر شد.

وی افزود: این اتفاق در حالی رخ داد که در روزهای ابتدایی هیچ‌کس پاسخگوی دلیل فیلترشدن سایت نبود؛ دلایلی که نیز در نهایت اعلام شد، در هیچ بخشنامه و قانونی ذکر نشده بودند و به صورت شفاهی به ما منتقل شدند.

به گفته حسینی‌نژاد، مسئولان ذی‌ریط دو دلیل را برای فیلترینگ سایت جاباما اعلام کردند؛ هر شرکت فقط می‌تواند یک سایت داشته باشد و اسم سایت باید با اسم اصلی شرکت، علی بابا، یکی باشد.

مدیرعامل سایت اینترنتی جاباما بیان کرد: در نهایت پس از یک هفته گفت‌وگو با نهادهای ذی‌ربط به ویژه در سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری و به دنبال دخالت مقامات رده بالای دولتی، سوءتفاهم‌ها برطرف و دستور رفع فیلترینگ سایت صادر شد اما روال اداری این امر، یک هفته دیگر زمان برد.

به گفته وی، جاباما به عنوان بزرگ‌ترین سایت رزور آنلاین هتل، تنها سایت ایرانی است که رزرو هتل در بیشتر شهرهای داخلی و همچنین مقاصد گردشگری خارج از کشور را انجام می‌دهد و بیشترین سهم بازار را در این زمینه دارد؛ ضمن آن که از پشتیبانی ۲۴ ساعته برخوردار است و بخش زیادی از رزرو را به صورت آنلاین انجام می‌دهد.

حسینی‌نژاد بیان کرد: در دو مجموعه علی بابا و جاباما حدود ۳۰۰ نفر به صورت مستقیم مشغول به کار هستند و فیلترینگ دو هفته‌ای جاباما علاوه بر ایجاد دلسردی در بسیاری از آنها، چند صد میلیون ضرر مالی به واسطه لغر رزرها از سوی مردم به دنبال داشت.

مدیرعامل این سایت اینترنتی افزود: جاباما پس از دو سال تلاش، در تعدادی از کلیدواژه‌ها رنکینگ یک گوگل را به دست آورده بود اما در طول دو هفته به رتبه چهار تنزل پیدا کرده است.
وی گفت: اعتبار این سایت در نزد تامین‌کننده‌ها و میزان اعتمادی که مردم به آن داشتند با خدشه مواجه شده که شاید بتوان آن را معادل یک میلیارد ضرر مالی دانست.

ضرورت توجیه بدنه دولت در مورد اهمیت استارت‌آپ‌ها

رضا الفت‌نسب، دبیر انجمن صنفی کسب‌وکارهای اینترنتی نیر در بخشی از این نشست خبری، با اشاره به رویکرد مثبت اولیه در مورد ایجاد نماد تجارت الکترونیک گفت: با رشد کسب‌وکارهای اینترنتی و افزایش سهم آنها در بازار، بخش‌هایی از بدنه دولت احساس خطر کردند که امکان نظارت کافی را بر چنین فعالیت‌هایی نداشته باشند.

وی افزود: اکنون در بسیاری از اداره‌ها، سازمان‌ها و نهادها کمیسیونی به منظور ساماندهی کسب‌وکارهای اینترنتی تشکیل شده و استارت‌آپ‌ها و شرکت‌هایی که قصد فعالیت در این حوزه را دارند باید از مراکز مختلفی مجوز بگیرند که این امر در عمل امکان‌پذیر نیست.

الفت‌نسب ادامه داد: بخش خصوصی خواهان این است که اختلاف‌نظرهای موجود در بخش‌های مختلف دولتی، در جلسه‌های هیات دولت طرح و حل و فصل شود تا کسب‌وکارها به صدورت مداوم شاهد تغییر در قوانین و مقررات نباشند.

وی گفت: دولت باید بدنه خود را در مورد اهمیت کسب‌وکارهای اینترنتی و استارت‌آپ‌ها و کسب‌وکارهای اینترنتی توجیه کند؛ در غیر این صورت امکان اشتغالزایی با چنین فعالیت‌هایی وجود ندارد.

دبیر انجمن صنفی کسب‌وکارهای اینترنتی تاکید کرد: باید شرایط به گونه‌ای باشد که اخد یک نماد تجارت الکترونیک در این حوزه کفایت کند.

افزایش ریسک سرمایه‌گذاری در کسب‌وکارهای اینترنتی

رضا زرنوخی، رییس هیات‌مدیره انجمن سرمایه‌گذاری خطرپذیر کشور نیز در بخش دیگری از این نشست خبری، با اشاره به ریسک بالای کسب‌وکارهایی که مورد حمایت چنین سرمایه‌گذاری‌هایی قرار می‌گیرند، گفت: سرمایه‌گذاری خطرپذیر در کشورهای دیگر نهادینه شده و چند سالی است که در ایران نیز مورد توجه قرار گرفته است اما وقوع اتفاقاتی مانند فیلترینگ ناگهانی کسب‌وکارهای موفق، ریسک آن را افزایش می‌دهد.

وی افزود: به طور کلی، متقاعد کردن سرمایه‌گذاران داخلی برای خروج از بازارهایی مانند مسکن، ارز و امور تجاری و حمایت از کسب‌وکارهای خطرپذیر سخت است و وقوع چنین اتفاقاتی شرایط را مشکل‌تر می‌کند.

زرنوخی ادامه داد: سرمایه‌گذاران خارجی نیز در سال‌های اخیر وارد بازار حمایت از کسب‌وکارهای خطرپذیر ایران شده‌اند و این بازار را جذاب ارزیابی کرده‌اند اما اگر شاهد باشند که یک سایت موفق به سادگی فیلتر می‌شود، ممکن است خطر سرمایه‌گذاری را نپذیرند.

رییس هیات‌مدیره انجمن سرمایه‌گذاری خطرپذیر گفت: تاکنون هیچ‌یک از استارت‌آپ‌ها با حمایت مالی دولت تشکیل نشده و توسعه نیافته‌اند و این انجمن از دولت انتظار دارد که ضمن خودداری از ایجاد محدودیت‌ برای چنین کسب‌وکارهایی، دخالت‌های بدنه خود در این حوزه را ساماندهی کند و مانع از افزایش ریسک‌پذیری در اینگونه سرمایه‌گذاری‌ها شود.

وی با اشاره به اینکه ایجاد محدودیت برای کسب‌وکارهای اینترنتی از سوی دولت می‌تواند ناشی از تمایل برخی بخش‌های دولتی برای رقابت با بخش خصوصی باش، افزود: دولت نمی‌تواند یک کسب‌وکار اینترنتی را به خوبی اداره کند و موفق باشد و ما توصیه می‌کنیم وارد این حوزه نشود.

هزینه بالای اجتماعی ناشی از فیلترینگ سایت‌های موفق

در ادامه این نشست خبریف باقر بحری، دبیر کمیسیون تجارت الکترونیک نظام صنفی رایانه‌ای با اشاره به انرژی زیادی که برای رفع فیلترینگ سایت جاباما حتی از سوی مقامات بلندمرتبه دولت صرف شد، گفت: این رخداد هزینه اجتماعی زیادی برای کشور به دنبال داشته و خدشه‌ای نیز که به اعتماد مردم شده است به راحتی قابل جبران نیست.

وی افزود: کسب‌وکارهای اینترنتی بزرگ و موفق، مانند بسیاری از بنگاه‌های فیزیکی، تعداد زیادی نیروی کار دارند و برخورد با آنها باید با نوع مواجهه با یک وبلاگ تفاوت داشته باشد.
بحری با اشاره به ضرورت تغییر نگاه به کسب‌وکارهای نوین و استارت‌آپی گفت: در ایران شناخت دقیقی از این نوع فعالیت‌ها وجود ندارد و دولت باید احترام بیشتری برای آنها قائل باشد.

دبیر کمیسیون تجارت الکترونیک نظام صنفی رایانه‌ای افزود: از یک سو تصمیم‌گیری در مورد بقای چنین کسب‌وکارهایی نباید به نظر یک کارشناس واگذار شود و از سوی دیگر، مشورت با فعالان صنفی این حوزه در زمان قانون‌گذاری و سیاست‌گذاری ضروری است.

وی بیان کرد: تجارت الکترونیک در دنیا از ارزش افزوده بالایی برخوردار است و مواردی مانند اعتبار، سهولت دسترسی و رنکینگ در گوگل، نقش مهمی در این ارزش افزوده دارد؛ به خطر افتادن این موارد باعث می‌شود سرمایه‌گذار اعتماد خود را نسبت به امنیت بازار از دست بدهد.

بحری گفت: معمولا با ورود کسب‌وکارها و روندهای جدید، بخش‌های سنتی احساس خطر می‌کنند ولی می‌توان سازمان‌ها و نهادهای عمومی را تشویق کرد که به جای سد سازی در برابر پیشرفت وارد رقابت شوند و خود را با آنها سازگار کنند.

ضرورت رفع موانع کسب‌وکار

اکبر هاشمی، مدیرمسئول هفته‌نامه شنبه نیز در نشست خبری مشترک علی‌بابا و جاباما، با اشاره به جوان بودن استارت‌آپ‌ها در ایران گفت: دولت باید از فضای فعالیت‌ چنین کسب‌وکارهایی که اکثرا در بستر وب انجام می‌شود حمایت کند.

وی افزود: در مجموعه‌های دولتی و نظارتی هنوز تفکر سنتی حاکم است و نگاه درستی به کسب‌وکارهای نوین وجود ندارد به گونه‌ای که استارت‌آپ‌ها و کسب‌وکارهای اینترنتی به عنوان یک بنگاه واقعی نگاه نمی‌کنند به همین دلیل به راحتی آنها را فیلتر می‌کنند.

هاشمی ادامه داد: سایت برخی از استارت‌آپ‌ها با استناد به قانون محتوای مجرمانه فیلتر شدند به این معنا که با آنها مانند یک وبلاگ برخورد شده، در حالی که در تعدادی از این کسب‌وکارها صدها نفر مشغول به کار هستند.

مدیرمسئول هفته‌نامه شنبه گفت: در مدت اخیر تعدادی از این سایت‌ها فیلتر شده‌اند و تعداد بسیار بیشتری نیز ممکن است در روزهای آینده فیلتر شوند چرا که سازمان‌های مختلف به قوه قضائیه نامه می‌زنند و خواهان تعطیلی سایت‌ها می‌شوند.

وی افزود: هیچکس با فعالیت قانونی مخالفتی ندارد اما مشکل اکنون تعدد نهادهایی است که یک کسب‌وکار اینترنتی باید از آنها مجوز بگیرد.
هاشمی ادامه داد: در بسیاری دیگر از کشورها نیز مجوزها وجود دارند اما اخذ آنها اجباری نیست و فقط به دارندگان مجوزها اعتبار می‌بخشد و فعالان این حوزه خواهان رویه مشابه در ایران هستند.

مدیرمسئول هفته‌نامه شنبه بیان کرد: تعدد نهادهایی که مدعی ارائه مجوز هستند اکنون اعتبار نماد تجارت الکترونیک را نیز زیر سوال برده و دولت باید در بدنه خود هماهنگی ایجاد کند.

وی خواستار رفع پیچیدگی و موانع کسب‌وکارهای اینترنتی از جمله تعدد نهادهای تصمیم‌گیر، اعتباری شدن نمادها به جای اجباری بودن آنها و مواجه با استارت‌آپ‌ها به عنوان بنگاه‌های تولیدی شد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۹۶۱۷۳۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گزارش‌های غیررسمی: بیش از ۴۰ میلیون ایرانی همچنان کاربر اینستاگرام هستند

اعتماد نوشت: اینستاگرام از همان آغاز راه‌اندازی‌اش در سال ۲۰۱۰ برای همه مردم در هرجای جهان شبکه اجتماعی جذابی بود، اما جذابیت ویژه‌اش را در ایران مدیون یک چیز بود: فیس‌بوک که یکی از بزرگ‌ترین فضا‌های اجتماع مجازی ایرانیان بود، فیلتر بود و مسدودنبودن اینستاگرام خیلی زود کاربران ایرانی را از فیس‌بوک بیرون کشید.

البته اینستاگرام هم سال‌ها بعد فیلتر شد، اما وقتی که دیگر قاعده بازی عوض شده بود. اینستاگرام آنقدر در زیست روزمره مردم ایران جا گرفته بود که با فیلترشدنش هم کسی جایی نرفت؛ ماندند و پس گرفتند.

گزارش‌های غیررسمی می‌گویند بیش از ۴۰ میلیون ایرانی کاربر اینستاگرام هستند و این شبکه، پرمخاطب‌ترین شبکه اجتماعی در ایران است.

یافته‌های دیتاک نشان می‌دهد در سال ۱۴۰۱ از ۶ میلیون اکانت پابلیک ایرانی در اینستاگرام ۴۵۰ میلیون پست منتشر شده و کاربران ایرانی در هر ثانیه بیش از ۲۵ هزار بار پست‌های اینستاگرام را می‌بینند.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • مخبر: باید برای تقویت انگیزه مادی و معنوی معلمان تلاش کنیم
  • کمیسیون اروپا ممکن است تیک‌تاک را فیلتر کند
  • اقدامی غیرقانونی علیه کسب‌وکارهای آنلاین ایرانی/ پای رانت به فضای مجازی کشیده شد!
  • باید برای تقویت انگیزه مادی و معنوی معلمان تلاش کنیم
  • تلاش دولت برای تقویت انگیزه مادی و معنوی معلمان
  • فیلتر شکست خورد / حضور بیش از 40 میلیون ایرانی در اینستاگرام
  • گزارش‌های غیررسمی: بیش از ۴۰ میلیون ایرانی همچنان کاربر اینستاگرام هستند
  • رئیس‌جمهور با یک خط می‌تواند فیلتر را بردارد
  • جزئیات لایحه حمایت مادی و معنوی از پرستاران/ از استخدام تا معیشت
  • پیگیری لایحه حمایت از حقوق مادی و معنوی پرستاران